P

Scholen tekenen samen met SoWoWi voor Save the Children

Paul de Ruiter

Raised

0
0% reached of my target amount €5,000

Dromen kleuren het leven van kinderen!

Kinderen hebben dromen. Of je wiegje  nu in Nederland, Liberia, Haïti, Mexico, Turkije, India of ergens anders heeft gestaan. Elk kind droomt ervan om letterlijk en figuurlijk een eigen plek te krijgen op deze wereld. Een wereld die van ons allemaal is. Een plekje waar ze zichzelf kunnen zijn, los van hoe het nu met ze gaat en waar ze nu zijn. 

Ik wil in samenwerking met basisscholen en hun leerlingen Save the Children financieel ondersteunen, om kinderen te kunnen helpen, die dat hard nodig hebben.

Via deze actie gaat 75% van de netto opbrengst naar Save the Children.

Bent u degene die voor de school het besluit mag nemen om mee te doen?  Of wilt u als ouder de school van uw kind informeren over deze actie? Lees dan even verder en neem daarna contact met mij op!

Voor de actie reik ik de school een leuke doelmatige activiteit (via Powerpoint) aan, die met 15 minuten voorbereiding kan worden ingezet in groep 3 t/m 8 : De powerpoint toont kinderen die een toekomstdroom hebben over wat ze later willen worden. Alle kinderen op de wereld hebben die droom. De juf/meester praat hierover met de leerlingen van klas.  Als doe-activiteit maken de kinderen in de klas  2 mooie tekeningen over  die dromen.

Daarnaast bied ik de school een pakket met wisselijstlijsten voor leerlingen aan voor gemaakte tekeningen en de jaarlijkse schoolfoto. De wissellijsten dragen de naam : SoWoWi (komt van: "Zo wauw ie, wat en mooie tekening").

Elk pakketje bevat 1 wissellijst voor kindertekeningen (formaat A4) en 1 wissellijst voor de jaarlijkse schoolfoto compleet met bevestigingsplakkers. Heel mooi voor op bijv. de slaapkamerdeur (en zonder sporen op de deur weer te verwijderen). Kinderen kunnen zo zelf, vlot en veilig, hun tekening uitwisselen voor 'n nieuwe tekening.

Superhandig en leuk om je tekeningen in te 'showen'.

Het SoWoWi pakket met de 2 wissellijsten is niet te koop in een winkel of op internet maar alleen op de basisschool die met mij samenwerkt. Ik heb de wissellijst SoWoWi zelf ontworpen en op eigen kosten laten produceren. Als we de logistieke kosten zo beperkt mogelijk houden kunnen we de opbrengst voor Save the Children zo hoog mogelijk maken. Daarom benader ik de basisscholen direct en werk met hen samen, want hun leerlingen zijn de doelgroep. 

Vanwege de organisatie via korte lijnen, gaat er na aftrek van de productie- vervoerskosten, steeds 5 euro per SoWoWi-pakketje naar Save the Children. Dat is steeds75% van de netto opbrengst. Het overige resultaat van de omzet wordt weer gebruik om de actie voor Save the Children volgend jaar te kunnen herhalen.

Ik heb dit jaar 1000 SoWoWi pakketjes beschikbaar om deze via scholen te verspreiden. De volgend actie dan 1500 pakketjes, enz.

Als eerste benader ik scholen in gemeente Zuidplas, mijn woonomgeving,  en in Zuidholland. Gewoon om de kosten zolaag mogelijk te houden.

Dus, bent u degene die voor de school het besluit mag nemen om mee te doen?  Of bent u een ouder die de school van uw kind wilt informeren over deze mooie actie? Neem dan contact met mij op voor een verdere, vrijblijvende uitleg van deze actie!

Uw basisschool kan aan een unieke actie meedoen, waarbij 75% van de opbrengst naar Save the Children gaat. 

Tot ziens!

Paul

e-mail: pderuiter2000@outlook.com

Deel deze actie!